Gig with Mondharmonicaman extraordinaire >> Steven de Bruyn

STEVEN DE BRUYN & DJ VINDICTIV

Steven De bruyn invites …

 GJ250212-276

Elke maand inviteert buurman Steven De bruyn in ENTR een muzikale zielsverwant, die hij graag wil leren kennen of die hij eerder al ontmoette (en opnieuw wil treffen) voor een muzikale uitwisseling.
Gepassioneerde muzikanten en songschrijvers uit alle hoeken van de wereld en aangespoelde toerende muzikanten op hun vrije dag.
Net zoals de open keuken in ENTR de wereld naar je smaakpappillen tovert, wordt er gereisd met de ogen toe en de oren open.

Steven De bruyn is een gepassioneerde Belgisch mondharmonicaspeler.  Midden jaren ‘90 begon hij op te treden, eerst als begeleider van blueszanger Roland, met wie hij heel zijn verdere carrière zou blijven samenwerken. In 1996 richtte De bruyn de bluesrockgroep El Fish op, die in 1998 een ZAMU Award won als “beste live-act”, en (met Roland) in 2001 een prijs in de categorie “beste roots”. Na het uiteenvallen van El Fish richtte hij in 2003 The Rhythm Junks op. In 2015 vormde hij het duo Stevo & Derek (van Derek & the Dirt).

DJ Vindictiv oftewel Chris Smith (1978) werd begin jaren ’90 verliefd op het scratchen en mixen dat zo’n belangrijk onderdeel is van hiphopmuziek. Op zijn 15e kocht hij zijn eerste draaitafel. Vier jaar later haalde hij de finales van de Nederlandse Kampioenschappen DMC (Disco Mix Club). Een belangrijke volgende stap voor DJ Vindictiv was de samenwerking met DJ Grazzhoppa’s DJ Big Band, waarmee Vindictiv optrad op onder meer Lowlands, Jazz Middelheim en Roskilde. Sindsdien maakte hij als scratch DJ en producer muziek in verschillende genres. Eerder heeft DJ Vindictiv het podium gedeeld met bijvoorbeeld Kid Koala, Wayne Shorter, Eric Vloeimans en Baba Sissoko.

Laat u op sleeptouw nemen voor deze groovende wereldreis!

Meer info >>